Båthus version 3 tar form

Det här med jättestora presenningshus på Upplandsslätten är ju med facit i hand en ganska dålig idé. Vintern verkar anpassa sig efter båthuset på så sätt att om man fixar det som var orsaken till att det rasade förra gången så hittar vintern på ett nytt sätt att anfalla ungefär som om det satt nån jävel och orkestrerade vädret utifrån den svagaste punkten på båthuset. Just detta år råkade det vara flera ton snö som först gjort om taket till en hängmatta och sedan fyllt på tills allt knäckts som tändstickor.

2013-02-10%252015.18.46

Jag tar detta personligt nu och har därför gjort en ny konstruktion med 70% mer bärkraft än tidigare. Dessutom med ett opatenterat läktsystem på taket som ska garantera att snön inte kan samlas på ett och samma ställe och tynga ned taket lokalt. Antagligen kommer det innebära att den där jäveln som styr vädret kommer försöka med snö, men sedan inse att det inte funkar längre, och då gå över till cykloner, meteoriter och/eller jordbävningar.

IMG_0093IMG_0138

Det ser i alla fall ut som om jag har lite tur med vädret. Bygget fortskrider långsamt, men bortsett från en liten episod av stormar där min far försökte rädda presenningarna över båten och skar sönder handen så har faktiskt de temporära övertäckningarna räckt, och nästa helg kommer version 3 stå klart i all sin blåa prakt(?).

I skrivande stund är hela bygget klart förutom de avslutande presenningarna, och semestern kanske kan ägnas åt att bygga på båten istället för på huset.

För övrigt så kommer båten snart få en kompis. Min bror har uppenbarligen inte lärt sig någonting av mina äventyr och köpt en tio år äldre båt som med största sannolikhet kommer ställas upp intill. Vilken tur att jag redan har fixat alla verktyg och utrustning han kommer behöva när det visar sig att projektet blev lite större än han tänkt sig….

892758_10152050381288219_1914811501_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.