Dags att rensa tankarna?

Ett mail kommer i de sista skälvande timmarna av säsongen. Det är en länk till en annons på blocket från min bror. Jag har ju letat efter några lämpliga rostfria plåthinkar som man kan använda som tankar i båten eftersom de befintliga mest är rostiga plåthinkar.

Det har resulterat i att jag gett upp, eftersom båttankar är skitdyra och lastbilstankar ännu dyrare. Jag klickar på annonsen. Det är två st aluminiumtankar för båtbruk. Ser grymt proffsiga ut. Kostar 2500:-. Jag kastar mig på telefonen och ringer. De finns kvar. Säljaren låter lite full, men vi åker dit direkt efter jobbet.

Väl framme möts vi av en förfriskad herre som säger nåt i stil med “ja måste ju få bort dom där från gräsmattan”. Jahaja tänker jag och är mest angelägen om att kolla att de är hela och inte fulla med gröt och jord och annat dumt utan att vilja fördjupa mig i hur de hamnade på gräsmattan från början. Han mumlar nåt om att det var nån betalning för nåt jobb som han inte fick betalt för. Allt ser bra ut. Vi lastar på dem på taket på ett ytterst regelvidrigt sätt efter att ha betalat snabbt och kontant.

Väl ute på landet demonteras gamla slangar och rengörs tankarna lite. Det är fullständig jackpot. Marintankar som är fabriksbyggda och har skvalpskott och kan försörja två motorer med bränsle samtidigt. Samt tankmätare och gott om extra anslutningar. Bilder nedan. Bästa avslutningen på säsongen som jag kan komma på i alla fall, en av orsakerna till att jag inte rev och fixade hålet i sidan på båten var ju just att jag måste ha nya tankar att sätta in då. Så nu vet vi vad nästa säsong kommer börja med!

D1D2AD45-C4FC-4AE1-91CA-3F88956AC815AA6E9FF3-D8C1-4FD7-85A4-1B7802972052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.