Men var finns all plywood?

Hade tänkt beställa några sjok plywood från bygghemma.se, men var inte helt övertygad om att deras sortiment är vad jag letar efter. Problemet är att båtens sidor är 140cm höga och nästan all plywood är 122cm hög. Eftersom det är dyrt som as med plywood vill man helst inte ha någon meter spill per skiva, och det är inte heller så lyckat med bara 122cm breda skivor.

Efter mycket efterforskande hittar jag plywood i formatet 250x150cm, men bara i träslaget Gaboon. Det är ett helt värdelöst träslag eftersom det inte har någon bra hållfasthet och heller inte bra rötbeständighet. Dessutom är det dyrt jämfört med bättre träslag.

Någon som vet var man kan köpa furuplywood (minst BB/X-kvalitet WBP-limmad) i minst 240x140cm format?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.