Båthus – Höststormar 1-0!

Döm om min förvåning när jag kommer ut till landet och konstaterar att det ser ut att stå ett båthus på åkern. Det fanns ju visserligen där när jag åkte, men att det skulle ha klarat veckans stormar var lätt över förväntan. Med andra ord kunde jag ägna mig åt att plocka trattkantareller istället för att fixa med båthuset.
Dessutom började jag slipa botten också för att innan vintern kommer förbereda för att lyfta fören en aning så att den inte kroknar helt under vintern. Kölstocken är ju som sagt av en bit in under fören och det gör att det inte går att stödja båten där. Intressant projekt att fixa det.
Slipa botten på båten är något som är extra intressant. Man klär ut sig till Julamannen och sedan står man i en härlig limboställning med armarna uppåt pressandes en kilotung bandslip mot skrovet. Det känns lite som någon form av effektiv tortyrmetod eftersom man på något kul sätt får mjölksyra i hela kroppen samtidigt och då genast måste lägga sig på rygg som en död fisk och andas tungt. Skulle verkligen ha filmat det. Imorgon blir det mer batterilaborerande och tömning av prylar ur båten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.