An-teakdäckarna

Slutligen är båthuset klart och skyddat mot moderata vindar (no pun intended). Eftersom temperaturen har sjunkit så är det inte mycket man kan göra förutom att slipa och börja plocka ut saker ur båten som inte tål frost. För slipningen krävs en hel del intressanta skydd och därför blev jag tvungen att skaffa ett alter ego: Julamannen!
2010-10-02-01Jag beslöt också att börja skruva loss teakdäcket för att se hur illa det egentligen är med materialet under. Skruvade teakdäck på en plywoodbåt är ungefär lika begåvat som att bygga en ubåt av brustabletter, eftersom det ofelbart alltid kommer att börja läcka i skruvhålen och rinna in i materialet under däcket. Där är det sedan ingen ventilation så att allt kan ruttna ifred och det kan börja växa ostronskivlningar i båten. Jag vill gärna poängtera att svamparna på bilden ÄR ostronskivling som växte på båten. Det kanske är det enda av något värde som båten kommer generera.
DCIM100MEDIA
Ostronskivling

Självklart utfärdades kulingvarning denna vecka, så jag fasar lite för hur det kommer att se ut när jag kommer ut till landet till helgen. Antagligen kommer huset blåsa runt som en zeppelinare, fast förankrad i elkabeln som är dragen från huset, medan båten snabbt vattenfylls genom det läckande teakdäcket. Ser fram emot den synen på fredag kväll. Med ficklampa i beckmörkret.

Avslutningsvis lägger jag in en liten bild på hur båthuset såg ut INNAN stormen så att ni har någon referens till de bilderna som jag kanske måste lägga upp efter nästa helg….. Jag kommer också börja ladda upp lite filmklipp nästa postning.
2010-08-29-02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.