The pizza incident

Ahhhh… äntligen fredag. Dvs eftersom fredag här är söndag så betyder det att vi kan jobba lite ostört, vilket ju är klart uppskattat.

I morse upptäckte vi hur exotiskt det här landet kan vara ibland. I den stora shoppinggallerian på hotellet såg vi att de hade flaggat upp för Sweden exhibition. På plats var naturligtvis Volvo, IKEA, Orrefors, Kinnarps mfl. Plötsligt kändes Skärholmen centrum mer exotiskt än Riyadh. Tänk vad lite vapenaffärer kan få snurr på exporten.

Tips till de svenska utställarna: Häng inte upp stora affischer med röda skalbaggar och antyd att vi äter sånt i Sverige. Kräftskivor är ganska okända här. “Köp en Volvo och få ett par hinkar asätande insekter på köpet” är ingen bra slogan. Utanför Sverige.

På kontoret var allt som jag misstänkte. Helt tomt. Framåt lunch så bestämde jag att vi skulle fira med utkörd pan-pizza. Eftersom Pizza Hut hade stängt fick jag ringa en lokal arabisk pizzeria. Det gick till så här:

J: “Hi, I would like to order some pizza for delivery”
A: “What is the house?”
J: “Al-Argath Building, 7th floor”
A: “What is number?”
J: “What number?”
A: “What is number?”
J: “My phone number is 982349838”
A: “No, that is phone number. What is number”
J: “What number do you want?”
A: “OK. What pizza.”
J: “3 large pan pizzas, and something to drink”
A: “OK. Give driver call, and we will come.”
J: “Ehhh. OK.”

Så småningom kom pizzan utan att jag ringde nån driver och det blev så dyrt så jag fick två ryggsäckar som bonus, troligen för att vi var deras största kund hittills. Trevligt.

På kvällen har vår kära kollega från Indien lovat att ta ut oss till en typisk marknad. Han hade rätt, den var väldigt typisk. Precis som Coop Forum i Bromma fast lite dyrare. Jag hittade till slut i alla fall ett par sandaler av saudisk typ som jag letat efter tidigare utan att hitta. Perfekt, äntligen är min Saudi-klädsel helt komplett.

Det börjar bli svårt att blogga nu, för nu har jag varit här så mycket så det börjar kännas som vardag! Men en till blog ska jag nog kunna åstadkomma innan det är dags att åka hem för denna gång.

Mr.C who just ordered a Saudi Pizza with neither bresaola nor ruccola. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.