Spa-dag i Riyadh

Så har det gått ett par dagar, och det börjar bli svårt att variera blogen, eftersom det känns ungefär som filmen “Måndag hela veckan” att vara här.

Dessutom bestämde jag att vi skulle vara lediga på fredagen, så vi tänkte fira den heliga dagen pool-side med paraplydrinkar. För säkerhets skull tänkte jag faktiskt också att jag skulle ha nån solskyddsfaktor, solen verkar ju ta rätt bra. Frågar i Health Club-receptionen om de har det, och de pekar på en hylla med något som ser ut som tandkrämstuber. Det visar sig vara solskyddskräm, så jag tar nån med 8 på och säger åt dem att skriva upp den på rummet. När jag skall skriva på konstaterar jag att jag tydligen köpt en tandkrämstub med solkräm för 250:-. Tänker säga nåt dumt om Ali Baba och de fyrtio rövarna, men låter bli och vi lägger oss vid poolen istället.

På lördagen och idag jobbar vi som vanligt, och det går ganska fort framåt, eftersom vi inte är beroende av vad kunden gör. En av mina saudiska kollegor gav mig en arabisk tandborste (eller som vi skulle säga: en rotpinne från ett litet träd) som jag glatt lekte med hela dagen. Kommer ta med en bunt såna hem, Colgate Whitening är värdelöst i jämförelse…..

Imorgon har Jafar krävt ett möte igen. Skall bli kul att se vad han tänkte hota med då, jag har förberett ordentligt så att jag kan läxa upp honom vid behov. Kommer nog bli en spännande dag i alla fall.

Nu är det dags att slå på Discovery, där de antagligen bara kör samma reklamspottar hela tiden, så jag lär somna till en basröst som säger för femtielfte gången: “Everyone is dreaming of a hero”

-r+f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.