Tillbaka till Arabien

Jaha, så var det dags att återvända till Arabien igen. Börjar bra, när jag upptäcker att jag skall vara på Arlanda om en halvtimme, och att jag stängt av väckarklockan. Minns något jag tänkte om att det nog var värt att få sova en stund till oavsett om jag missar planet eller inte.
Lyckligtvis hade jag packat dagen innan, så jag kunde bara kasta mig ned i bilen och stå på ordentligt ut till Arlanda, så jag kommer precis i lagom tid. In på incheckning (där de idag talar svenska) och vidare till planet. Sover hela vägen till London nästan, men vaknar precis lagom till landning när Kapten Modig (jo han hette så) tackar för sig.
På Heathrow skall vi byta till nästa flight, som denna gång är med det lokala bolaget Saudi Arabian. Vi kliver ombord och det verkar ju OK, blir kanske något oroad av att kaptenen inleder uttaxningen med en ganska lång bön till Allah om att flighten skall gå bra, som spelas upp i högtalarna. Känns betryggande. Allah var tydligen på vår sida idag, eftersom vi senare landade på King Khaled Airport, och kunde ta oss igenom passkontrollen utan problem.
Väl igenom kommer jag på att jag glömt beställa en bil, men det står en kille och håller upp en skylt med vårt hotellnamn på. Jag frågar om den är till oss, och han säger att den är till någon Mr. Smith eller något. Efter lite övertalning lyckas vi övertyga honom om att Mr Smith nog inte kommer och att det är bättre att han kör oss istället. Förlåt Mr Smith, hoppas du hittade en taxi.
Väl framme i hotellfoajen så håller mina skor på att ta livet på mig genom att jag halkar på marmorgolvet och bara med en mirakulös akrobatisk manöver undviker att ramla i golvet med huvet före. Direkt efter ser jag varningsskylten: Slippery when wet. Lite sent kanske.
Trött efter flighten sätter jag mig med min kollega Nisse för att utarbeta någon slags plan för hur vi skall tackla araberna imorgon. Det går inget vidare, eftersom hjärnan fungerar i någon slags slow motion, och jag känner mig helt jetlaggad. Vi går och käkar lite iransk kebab istället, innan det är dags att ignorera allt som behöver göras inför morgondagen och det är läggdags.
Jag har en känsla av att morgondagens blog kommer att bli läsvärd……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.