Allt är inte fläsk som glimmar…

Nu börjar det arta sig! Väl nere vid frukosten konstaterade jag att de hade både bacon och korv! Trevligt tänkte jag, men hann precis komma på att fläsk är förbjudet i Saudi, och mycket riktigt, det var baconsurrogat gjort av biff, och kycklingkorv. Bra försök!
Efter detta satte vi oss i bilen, och nu har de minsann lärt sig köra bil också! Det gick i 100 knyck genom city i tät trafik, medan bilar väjde till höger och vänster. De har en mycket speciell teknik i korsningar också: precis innan man kommer ut i korsningen helljusblinkar man, sedan kör man. Verkar ganska smart, eftersom de inte bryr sig om detaljer som rödljus och andra trafikregler.
Efter denna dödsfärd kom vi fram till Kingdom Tower. Det är den enda skyskrapan i Riyadh, och den har en mycket speciell design. Aha, tänkte jag, det är här de övar flygattacker mot hus, men när jag frågade projektledaren från Dubai sade han att den byggdes efter 2001.
Efter ankomst på 28:e våningen satte vi oss i ett konferensrum tillsammans med stora delar av den (in)hemska personalen. De flesta hade stjärngosseklädsel och en röd kökshandduk på huvet. Det kändes inte ett dugg som Lucia i alla fall.
Efter en del kaosartade förklaringar visade det sig att kunden inte visste vad de hade köpt. Vi löste det genom att börja om från början och istället förklara vad vi hade sålt.
Efter ett antal timmar, tre bönestunder och diverse förvecklingar senare (som min franska kollega som refererade till en del av systemet som “sexy”) lämnade vi för att åka till hotellet och där äta lite buffet med norsk fjordlax och lustigar bollar med okänt innehåll.
Tidig kväll hemma på hotellet, verkligen spännande nattliv här i Saudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.